Afgaanide pere maksis inimsmugeldajale Soome pääsemiseks 21 000 eurot (9)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud
Põgenikud Foto: SCANPIX

Soome Lapimaa kohtus ilmnes, et neljaliikmeline afgaanide pere maksis venelasest inimsmugeldajale Soome pääsemiseks 21 000 eurot.

Kohus mõistis Venemaa kodanikule, kes transportis põgenikud üle Venemaa-Soome piiri, kolme kuu pikkuse tingimisi karistuse, edastab iltalehti.fi.

Venelane tõi Afganistanist pärit inimesed Soome Salla piiripunkti möödunud aasta 26. detsembril. Piirivalve märkas, et lisaks 41-aastasele venelasele oli masinas veel viis inimest.

Venelane oli juba varem Murmanskist võtnud küüti süürlase ja hiljem lisandus Kandalakšas neli afgaani.

Afganistanist läbi Moskva ja Murmanski Kandalakšasse jõudnud pere maksis venelasest inimsmugeldajale 21 000 eurot ning selle summa eest oli ta põgenikele nii giidiks kui tõlgiks, korraldas majutamise ja söögi. Ta ostis odava auto, et talle maksnud üle Venemaa-Soome piiri viia.

Soome võimud esitasid tabatud venelasele süüdistuse inimsmugeldamises. Venelane ei võtnud süüdistust omaks nentides, et te tegutses humanitaarsetel kaalutlustel ning kohus peaks seda arvestama.

Kohtus ilmnes, et Afganistanist pärit pere ei olnud selle mehe esimene juhtum, vaid ta oli juba varem tegutsenud põgenike üle piiri toimetajana.

Lapimaa ringkonnakohus määras 41-aastasele venelasele inimsmugeldamise eest kolme kuu pikkuse tingimisi karistuse, lisaks peab ta maksma 270 eurot trahvi. Samuti peab ta kandma kohtukulud, mis on 2500 eurot.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles