Tuhanded reisijad peavad jõulud lennujaamas veetma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud reisijad peavad ka homse jõulupüha lennujaamas veetma. Lumetorm ja pakane on rikkunud paljude inimeste jõuluplaanid Prantsusmaal, Saksamaal ja Belgias.
Paljud reisijad peavad ka homse jõulupüha lennujaamas veetma. Lumetorm ja pakane on rikkunud paljude inimeste jõuluplaanid Prantsusmaal, Saksamaal ja Belgias. Foto: SCANPIX

Tuhanded reisijad pidid jääma Pariisi Roissy-Charles de Gaulle lennujaama, kuna ilmastikuolude tõttu jäeti ära 400 lendu.

Pariisi tabas taas pakane ning tihe lumesadu. Lisaks pole lennujaamal piisavalt jäätumisvastaseid vahendeid, kuna nende tootjatehase töötajate streigi tõttu For-sur-Meris on varud lõppenud. Jäätumisvastaseid kemikaale on Prantsusmaale saatnud nii USA kui ka Saksamaa, vahendab AFP.

«Ma olen nii väsinud, et mul pole enam jõudu vihane olla,» sõnas 45-aastane prantslanna Zoe Stephanou. «Mu lend Milaanosse on kaks korda ära jäetud. Esimesel korral polnud mingit lund.»

Ühele lennule mahub keskmiselt 150 reisijat ning arvatakse, et lendude ära jäämised, mis on tingitud peamiselt lennukite jäätumisest, puudutab kokku 60 000 inimest.

Prantsusmaal rongid küll liiguvad, kuid 40 inimest pidid öö Somme’i piirkonnas rongis veetma, kuna rong jäi kinni.

Transpordiminister Nathalie Kosciusko-Morizet hoiatas, et kuni pool lennujaamas ootavatest reisijatest peavad suure tõenäosusega veetma ka homse esimese jõulupüha lennujaamas.

«See on täiesti vastuvõetamatu!» protesteeris 29-aastane Zakaria Talhaoui, kes pidi lendama Marokkosse oma venna pulma.

Uues reisikaoses on kannatada saanud ka Belgia ja Saksamaa, kus liiklus on kohati seisatud.

Belgias sadas üleöö maha kohati kuni 20 cm lund, mis põhjustas liikluskaose. Paljud bussid ja autod ei saa sõita, kuna lumi on tee blokeerinud. Mägistes piirkondades on kõik bussiliinid sõidud ära jätnud. Samuti hilinesid lennud.

Saksamaal Düsseldorfis pandi lennujaam täna hommikul kinni, kuid lennujaam loodetakse pärastlõunal uuesti avada.

Saksamaal katkestati ühtlasi rongiliiklus Berliini ja Hannoveri vahel.

Taani Bornholmi saarel pidid sajad turistid öö veetma sõjaväe barakkides või praamil.

Inglismaal ja Iirimaal on olukord paranenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles