Islamiäärmuslane teatas jõulupommidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani islamiäärmuslased. Pilt on illustreeriv.
Pakistani islamiäärmuslased. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Üks islamiäärmuslane ähvardas helifailis, et üsna pea õhitakse pommid jõule tähistavates riikides, teatas USA jälgimisorganisatsioon SITE.

Salvestis, mille pealkirjaks oli «Nulltund on saabunud» oli suunatud uskumatutele ja kristlikele riikidele, kes jõule tähistavad, vahendab AFP. Kokku on helifail ühe minuti ja kolme sekundi pikkune ning kõnelev mees kuulub ka islamistliku lehekülje Shumukh al-Islam kasutajate hulka. Seda saiti peetakse Al-Qaedaga tihedalt seotuks ning just lehekülje foorumis oli helifail avaldatud.

Kõneleja väidab, et kui lääs ei lõpeta verevalamist moslemimaades, siis järgnevad sellele rünnakud.

«Teie jõulude ilutulestik on kui alarm meie seadeldistele õhku lennata – seadeldised, mida pakume teile kingituseks meie, mitte jõuluvana, et muuta teie öö päevaks ja teie veri jõgedeks,» seisis SITE tõlkes.

Mõned tunnid pärast teadet, vigastas pommiplahvatus kuut inimest jõulumissal Filipiinide lõunaosas.

Põhja-Nigeerias kahtlustati eile õhtul islamiäärmuslasi rünnakus kirikule, kui seal toimus jõululaupäeva teenistus. Rünnaku peatas sõjavägi ja keegi vigastada ei saanud.

Mullu üritas jõulupühal lennukis pommi õhkida nigeerlane Umar Farouk Abdulmutallab, kes oli lõhkeaine peitnud oma aluspükstesse. Rünnaku oli kavandanud Al-Qaeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles