India kosmoserakett plahvatas pärast õhkutõusmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India kosmoserakett plahvatas pärast õhkutõusu.
India kosmoserakett plahvatas pärast õhkutõusu. Foto: SCANPIX

India kosmoserakett, mis pidi orbiidile viima kommunikatsioonisatelliidi, plahvatas mõni hetk pärast õhkutõusmist. Sündmust kajastas India televisioon.

Sriharikota platvormilt 80 km kaugusel Chennai linnast tegi sündmusest ülevaate riigi telekanal Doordarshan, vahendab AFP.

Satelliiti kandnud rakett kaldus India uudisteagentuuri UNI teatel pärast õhkutõusmist oma kavandatud lennutrajektoorist kõrvale ja plahvatas mõned sekundid hiljem.

Algselt pidi start toimuma 20. detsembril, kuid see lükati edasi, kuna insenerid avastasid lekke ühes Venemaa loodud raketimootoris.

India kosmoseuurimise organisatsiooni ametnikud pole sündmust veel kommenteerinud. UNI teatel oli õnnetuse taga tehniline rike.

Juulis saatis India rakett edukalt orbiidile viis satelliiti.

India kavatseb esimese mehitatud kosmosemissiooni teele saata 2016. aastal ning tahab haarata lõviosa miljardite dollarite väärtusega turust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles