«Meie ei näinud midagi»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristliku liikumise Naised Valges liikme äratassimine meeleavalduselt läinud pühapäeval Havannas.
Kristliku liikumise Naised Valges liikme äratassimine meeleavalduselt läinud pühapäeval Havannas. Foto: Ernesto Mastrascusa / EUROPEAN PRESSPHOTO AGENCY

Läinud pühapäeval kogunesid Havanna Mahatma Gandhi parki ligikaudu kolmkümmend valgeis rõivais naisterahvast, kes rullisid lahti loosungi sõnumiga külla saabuvale USA presidendile väljendamaks unistust Castroteta Kuubast: «OBAMA, CUBA HAS A DREAM: CUBA WITHOUT CASTROS»

Inimesi meeleavaldus üldiselt ärritas ja paljud olid pahased.

Pärast seda, kui julgeolekutöötajad neilt loosungi käest rebisid ning naised jõhkralt minema toimetasid, toodi kiirkorras kohale vokaal-instrumentaalansambel, kes ükskõikselt jalutavale rahvale muusikapalu esitama asus, kirjutab The Wall Street Journal.

Sealsamas seisnud seltskonnaga asetleidnu asjus vestelda soovinud reporterile vastas üks härradest nii: «Meie ei näinud midagi.»

***

Naised Valges (Damas de Blanco) on Kuuba opositsiooniliikumine, mille asutasid aasta 2003 Mustal Kevadel vangistatud dissidentide abikaasad ja teised naissoost sugulased. Naised kummardavad pühapäeviti Havanna Püha Rita kirikus Jeesust, palvetavad oma oma lähedaste pärast ning jalutavad seejärel vaikides tänavail, seljas valged riided.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles