Egiptuses sai islamistide rünnakus surma 13 politseiametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse lipp.
Egiptuse lipp. Foto: SCANPIX

Egiptuses sai laupäeval islamistide miinipildujarünnakus julgeolekujõudude kontrollpunktile surma 13 politseiametnikku, teatas riigi siseministeerium ametlikus avalduses.

Rünnak leidis taas aset rahutul Siinai poolsaarel.

Vastutuse veresauna eest võttis sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS), kuid nende kirjeldusel saatsid nad enesetaputerroristi, kes lasi ennast koos autoga kontrollpunktis õhku ja seejärel tapsid pühasõdalased ellujäänud.

Islamiäärmuslased on tapnud Siinail sadu sõdureid ja politseinikke ning rünnakud julgeolekutöötajatele on juba igapäevased.

Siinai põhjaosas ründasid mässulised neljapäeval relvaladu ning selle käigus kõmatanud plahvatustes hukkus vähemalt viis ja viga sai kümme sõdurit. Tunde varem hukkus lähedalasuvas Sheikh Zuweidi linnas lõhkekeha plahvatuses üks sõdur. Eelmisel nädalal ründasid äärmuslased poolsaarel kiirabiautot, mis toimetas haiglasse kaht plahvatuses vigastada saanud julgeolekujõudude liiget ja isevalmistatud lõhkekeha plahvatuses hukkus veel kaks politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles