Kosovo peaministri vend taotles Saksamaal asüüli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosovo peaminister Isa Mustafa kõnepuldi taga
Kosovo peaminister Isa Mustafa kõnepuldi taga Foto: SCANPIX

Kosovo peaministri Isa Mustafa kinnitusel taotles tema vend Ragip Mustafa Saksamaal varjupaika.

Ragip Mustafa liitus möödunud aastal Euroopa Liitu liikuva põgenikevooga.

Peaministri kinnitus tuli pühapäeval pärast uudisteportaali Insajderi.com laupäevast teadet, et Ragip esitas varjupaigataotluse 24. juunil Saksamaal Rheinland-Pfalzi liidumaal. Mõned päevad varem kohtus peaminister Berliinis Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

«See on tõsi. Mind teavitati pärast seda ... kui ta oli esitanud varjupaigataotluse väljaspool riiki, et saada ravi seoses raske haigusega, mida polnud Kosovos võimalik ravida,» kirjutas peaminister Facebookis

Viimase kahe aastaga on Euroopa Liidus asüüli taotlenud umbes 70 000 Kosovo elanikku. Sel perioodil on rohkem varjupaigataotlusi esitanud vaid süürlased, afgaanid ja iraaklased.

Valitsusjuhi sõnul on Saksamaale üritanud minna mitmed tema lähisugulased, kes hiljem tagasi saadeti. «See ainult tõestab, et minu perekond jagab ülejäänud Kosovo elanike saatust ja probleeme.»

«Peaministrina üritan leida lahendust, tagada viisavabadust (Euroopa Liiduga), meelitada ligi investeeringuid, luua töökohti ja parandada tervishoiusüsteemi, et meie kodanikud ei peaks pöörduma ravi saamiseks riigist väljapoole,» lisas valitsusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles