Malis rünnati ELi sealse sõjalise missiooni peakorterit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseipatrull Mali pealinnas Bamakos.
Politseipatrull Mali pealinnas Bamakos. Foto: SCANPIX

Mali pealinnas Bamakos rünnati riigis tegutseva Euroopa Liidu sõjalise missiooni peakorterit majutavat hotelli, missiooni isikkoosseisust keegi viga ei saanud, teatasid politsei ja missiooni esindus esmaspäeva hilisõhtul.

«EUTM-Mali peakorterit rünnati. Ükski EUTM-Mali töötajast ei saanud viga ega haavata,» teatas missioon Twitteris. Sündmuskohal viibivad ÜRO ja Mali sõjaväe sõidukid.

AFP korrespondentide ja pealtnägijate sõnul kõlasid esimesed lasud Eesti aja järgi umbes kella 22 paiku.

«Neli inimest üritasid barrikaadidest läbi murda ja avasid tule,» lausus allikas ELi missioonist. «Üks neljast neutraliseeriti, ülejäänud kolme otsitakse,» lisas ta, kuid ei täpsustanud, kas üks ründajatest sai haavata või surma.

Mali politsei teatel olid ründajateks äärmuslased. Mali terroritõrjeüksuse liige Baba Dembele ütles esmaspäeva hilisõhtul, et praegustel andmetel üritasid mõned ründajad rajatisse tungida.

Peakorterit majutava hotelliga samas piirkonnas asub hotell Radisson Blu, kus Al-Qaedaga seotud džihadistid sooritasid mullu novembris 20 inimelu nõudnud rünnaku.

ELi missiooni eesmärgiks on tugevdada džihadistide ja muude relvarühmitustega võitleva Mali sõjaväe võimekust viia läbi lahinguoperatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles