New Yorgi osariigi miljonärid tahavad suuremaid makse, et abistada vaeseid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide New Yorgi osariigi miljonärid soovivad, et jõukate maksud oleksid suuremad, et kogutava maksurahaga aidata vaeseid ja parandada infrastruktuuri.

Rohkem kui 40 New Yorgi osariigi miljonäri saatsid kuberner Andrew Cuomole kirja, milles nad paluvad teda kaaluda rikaste maksude tõstmist, edastab foxnews.com.

Ettepaneku kohaselt võiks maksutõus olla üks protsent, sest osariik vajab maksumaksjate raha vaesuse ja kodutuse probleemi lahendamiseks kui ka vananenud teede, sildade, tunnelite ja hoonete remondiks.

«New Yorgi osariigi elanikena oleme saanud äritegevusest kasu ja selle tõttu on meil ressursse teiste abistamiseks. Meil on vara, et maksta nii nüüdseid makse, kui ka veel suuremaid makse,» seisab kirjas.

Kirjale on alla kirjutanud mitmed USA tuntud suguvõsade liikmed, kaasa arvatud Rockefellerid ja Disneyd.

«Ärimehe, filantroobi  ja New Yorgi osariigi elanikuna olen seisukohal, et meil tuleb investeerida meie osariigi abivajajatesse ja infrastruktuuri. Me peaksime investeerima suuremate maksude abil sellesse, mis on tähtis,» selgitas üks allkirja andnutest, ärimees ja inimõigusaktivist Leo Hindrey.

Plaani kohaselt tahetakse tõsta makse ühe protsendi võrra neil, kelle aastane sissetulek on üle 665 000 dollari.

Miljonäride maksutõstmise ettepanek võib sattuda raskustesse, kuna New Yorgi osariigi senatis ollakse selles küsimuses eriarvamusel.

Demokraatide arvates tuleks jõukamatelt suuremaid makse koguda, kuid vabariiklased on selle plaani vastu, pidades seda ebaõiglaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles