USA hoiatas ameeriklasi võimalike ohtude eest Euroopas reisimisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika turistid Pariisis.
Ameerika turistid Pariisis. Foto: Scanpix/AP

USA hoiatas eile oma kodanikke võimalike ohtude eest Euroopas reisimisel seoses mitmete terroriaktidega, sealhulgas 34 inimese elu nõudnud plahvatustega Brüsselis.

«Välisministeerium hoiatab USA kodanikke potentsiaalsete ohtude eest reisimisel Euroopas pärast mitut terrorirünnakut, sealhulgas 22. märtsi rünnakud Brüsselis, mille eest võttis vastutuse ISIL,» ütles ministeerium, viidates sunniitlikule äärmusrühmitusele Islamiriik.

«Terrorirühmitused jätkavad lähiaja rünnakute kavandamist kogu Euroopas, võttes sihikule spordiüritused, turismimagnetid, restoranid ja transpordi,» ütles USA välisministeerium hoiatuses, mis kestab 20. juunini.

Brüsseli plahvatustes sai teadaolevalt kannatada mitu ameeriklast, nende seas kolm mormooni misjonäri ning üks USA õhuväelane ja tema sugulased.

«USA kodanikud peavad olema väga tähelepanelikud avalikes kohtades või kasutades ühiskondlikku transporti,» ütles välisministeerium, soovitades hoiduda rahvarohketest kohtadest, seda eriti usupühade ja suurte festivalide või ürituste ajal.

«Me teeme tihedalt tööd meie liitlastega ning jätkame info jagamist meie Euroopa partneritega, mis aitab tuvastada ja seista vastu terroriohtudele,» märkis välisministeerium hoiatuses.

Eilsete plahvatuste eest Brüsseli Zaventemi lennujaamas ja Maelbeeki metroojaamas võttis vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik. Rünnakutes hukkus vähemalt 34 ja sai kannatada üle 200 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles