Brüsseli rünnakute esimene avalikustatud hukkunu oli 36-aastane kaksikute ema

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine lastega leinamas Brüsselis toimunud terrorirünnakutes hukkunuid  Place de la Bourse'l.
Naine lastega leinamas Brüsselis toimunud terrorirünnakutes hukkunuid Place de la Bourse'l. Foto: AP / Scanpix

Brüsselis eile aset leidnud terrorirünnakute esimene avalikustatud ohver on Adelma Tapia Ruiz, 36-aastane kaksikute ema. Naine oli elanud Belgias viimased üheksa aastat. Tema perekond jäi ellu, kuna pisitüdrukud olid vahetult enne rünnakut jooksnud terminali mängima.

Peruu päritolu Adelma perekond oli Zaventemi lennujaamas, et sõita New Yorki külla sugulastele. Ruizi kolmeaastased tütred Maureen ja Alondra ning belglasest abikaasa Christopher Delcambe jäid rünnakus ellu, sest tüdrukud olid isaga eemale mängima tõtanud – vaid mõned minutid enne seda, kui kõlasid plahvatused.

Üks kaksikutest, Maureen, sai šrapnellikildude tõttu ka vigastada ning viga sai ka Delcambe. Mõlemad on praegu haiglas, kirjutab Daily Mail.

Adelma õppis Brüsselis turundust ning töötas kokana. Naine plaanis Brüsselis avada Peruu restorani.

 

Eile Brüsselis toimunud terrorirünnakutes on hukkunud praeguse seisuga 34 inimest ja vigastatuid on üle 200. Rünnaku eest on vastutuse võtnud ISIS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles