Islamiriik on treeninud välja vähemalt 400 võitlejat terrorirünnakuteks Euroopas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe võitlejad.
ISISe võitlejad. Foto: SCANPIX

Islamiriik (ISIS) on treeninud välja vähemalt 400 võitlejat, kelle ülesandeks on viia läbi terrorirünnakute lained Euroopas, vahendab AP.

Terroristirühmadel Euroopa linnades on korraldused valida rünnakuks parim aeg, koht ja meetod, et saavutada maksimaalset kahju.

Ametnikud, muu hulgas Euroopa ja Iraagi luurest, on AP-le kirjeldanud laagreid Süürias ja Iraagis, kus treenitakse välja spetsiaalseid võitlejaid rünnakuteks nö lääneriikidele – Euroopale ja USAle.  Väidetavalt sisenes juba enne Pariisi rünnakuid Euroopasse 90 ISISe võitlejat, kelle eesmärgiks on enesetapurünnakud ja kes seadsid end sisse mitmetesse riikidesse.

Võrreldes varasemate aastatega on enesetapuründajate treening pikem ja põhjalikum. Varem kestis see vaid paar nädalat. Eesmärk pole ka enam mitte tappa ühe rünnakuga nii palju inimesi kui võimalik, vaid viia läbi võimalikult palju rünnakuid.

AP toob välja, et nädal tagasi tabatud Pariisi rünnakute organiseerija Salah Abdeslam suutis näiteks kogu tagaotsimisest hoolimata luua oma kodukandis uue terrorirühma, organiseerida uue rünnakuplaani ja varustada terroristid relvade ja pommimaterjalidega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles