Advokaat: Abdeslam ei teadnud enda väitel Brüsseli rünnakutest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia politsei vahistas Abdeslami eelmisel reedel Brüsseli Molenbeeki linnajaos.
Belgia politsei vahistas Abdeslami eelmisel reedel Brüsseli Molenbeeki linnajaos. Foto: Scanpix/AP

Belgias vahistatud Pariisi terrorirünnakute toimepanemises kahtlustatava Salah Abdeslami sõnul ei teadnud ta teisipäeval Brüsseli lennujaamas ja metroos läbi viidud rünnakutest, vahendas tema advokaat.

Abdeslam lisas, et soovib võimalikult kiiret Prantsusmaale väljaandmist, sõnas advokaat.

«Salah Abdeslam ütles mulle, et tahab lahkuda võimalikult kiiresti Prantsusmaale,» ütles advokaat Sven Mary. «Palun juurdlust läbiviival kohtunikul tema lahkumist mitte takistada.»

Eelmisel reedel Brüsseli Molenbeeki linnajaos kinni peetud Abdeslam ei ole teisipäevastest terrorirünnakutest saadik uurijatega koostööd teinud, ütles advokaat Prantsuse telekanalile Europe 1.

Vahetult pärast kinnipidamist tegi ta advokaadi jutu järgi uurijatega koostööd.

«Minu arvates tahtis ta mind näha, sest uurijad olid teda (teisipäeval) külastanud,» ütles Mary ja vastas eitavalt küsimusele, kas Abdeslam on pärast Brüsseli rünnakuid uurijatega koostööd teinud.

«Ma ei taha, et ta taas endasse sulguks. Kui ta jälle lukku läheb, on meil oodata uusi Zaventemi- ja Bataclani-laadseid juhtumeid,» lisas advokaat vihjega Brüsseli lennujaamale ja Pariisi kontserdimajale, mida rünnati 13. novembril.

Vastuseks küsimusele, mida arvab Abdeslam Brüsseli rünnakutest, ütles Mary: «Ma ei tea, mida ta arvab. Praeguses faasis ei ole see tähtis.»

Advokaat ütles, et vahistamise käigus kuuli jalga saanud 26-aastane Abdeslam paraneb vigastusest, mis ei ole väga tõsine.

Võimud kahtlustavad, et Abdeslam etendas 13. novembri terrorirünnakutes tähtsat logistilist rolli. Ta on 10-mehelise ründajate rühma viimane elusolev liige. Väidetavalt keeldus ta end mitme oma kaasvõitlejate kombel õhku laskmast.

Uurijad usuvad, et Abdeslam rentis ühe rünnakute läbiviimisel kasutatud autodest ja viis sellega enesetapuründajad Prantsuse rahvusstaadioni Stade de France juurde.

Abdeslam põgenes väidetavalt Pariisi rünnakute järgsel päeval Brüsselisse ning Belgia on olnud rünnaku suhtes läbiviidava juurdluse keskmes alates esimest rünnakujärgsest päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles