Igor Taro Ukraina päevik: 23.03. (3)

Igor Taro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook

Lahingutegevus Ukraina idarindel on koondunud peamiselt Donetski linna ümbrusesse, kus Venemaa poolt relvastatud ja juhitavad üksused üritavad Ukraina armeed linna piiridest eemale suruda.

Viimase ööpäevaga toimus järsk ägenemine Avdiivka tööstusrajoonis, mida on pommitatud eelmisel ööl väga ägedalt ja koguni 152-mm suurtükkidest.

Napilt paar päeva tagasi kirjutasid mõned rindekorresponendid, et Avdiivka kandis on venelased oma üksusi tugevdanud. Sinna olevat juurde saadetud kaadrisõjaväelasi, Makiivkast on Jasinuvatasse (Donetski satelliitlinna(osa)d) liigutatud tankikompanii - võimalikule lahingupaigale lähemale.

Ukrainlased on tuvastanud ka rühma snaiprite lisandumise vastase rünnakupiirkonnas. Ukraina armee on saanud piirkonnas samuti täiendusi, ise nad seda üksikasjalikumalt ei kirjelda, mis neil seal on. Märgitakse seda, et ägedamaks muutuv lahingutegevus toob endaga igal juhul kaasa kaotusi mõlemale poolele.

Viimase ööpäevaga oli seal kaheksa haavatut. Peamiselt killuhaavad, suurtüki- ja miinipildujatulest. Hetkel ei ole hukkunute arv veel suur, terroristid lasid õhku ühe veoauto ZIL, milles hukkus ukraina ohvitser.

Ukraina poolt vaadates ei saa nad seal ka ise alati aru, kellega sõdivad. Selles suhtes, et mis üksustega ja kellest kokkupandud. Eraldusmärke pole. Vangi pole seni elavana kedagi võetud, et küsida saaks.

Mõlemad pooled peavad Avdiivka linnajagu ja selle tööstusala enda jaoks tähtsaks. See on täpselt Donetski linna serval. Hetkel on Donetsk ikkagi poolkaares ümber piiratud Ukraina armee poolt ja väga tõsiseltvõetavat «pealinna» venelaste rahvavabariigile ei saa seal pikalt mängida, sest alati on oht saada mürsuga pihta. Praegu on lahingutegevus üsna lokaalne ja piirdub linnaservadega, aga natuke võimsamate relvasüsteemide jaoks on seal vahemaa üsna olematu.

Peale võimsa surve Avdiivkale jätkus aktiivne tuletegevus ka Opõtne, Piski, Majorski-Horlivka ja Krasnohorivka suunal. Viimases kukkus eelmisel päeval 24 miini. Üksikuid tulevahetusi oli ka Mariupoli suunal.

Kuidagi veider on meenutada, et eelmine suurem elavnemine toimus venelastel Ukraina rindel Pariisi terrorirünnakutega samal õhtul, nüüd siis Avdiivkas eile... Ütleme nii, et uudistevoos domineerivad hetkel mõistetavatel põhjustel hoopis teised sündmused ja teemad.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles