Ajaleht: üks Brüsseli terroristidest rikkus tingimisi vabastamise reegleid, kuid kohus ei pidanud meest kinni (3)

Postimees
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
üks kahest terroristivennast, Khalid Bakraoui. Mees lasi end õhku Brüsseli raudteejaamas.
üks kahest terroristivennast, Khalid Bakraoui. Mees lasi end õhku Brüsseli raudteejaamas. Foto: SCANPIX

Üks Brüsseli lennujaamas enesetapurünnaku korraldanud vendadest Khalid el-Bakraoui oli karistatud tingimisi vangistusega ning rikkus karistuse reegleid eelmise aasta mais, kuna jätkas suhtlemist isikutega, kellega ta oli kuriteo sooritanud, kuid Belgia kohus ei pidanud meest kinni, vahendas Belgia ajaleht De Morgen.

Teave Khalid el-Bakraoui vahistamata jätmise kohta tuli avalikuks seoses Belgia justiits- ja siseministri tagasiastumisavaldusega, mille peaminister Charles Michel jättis rahuldamata, vahendas ERRi uudisteportaal Reutersit.

Belgia ajaleht De Morgen tsiteeris Monsi linna prokuröri Christian Henry'd, kes väitis, et ka Khalid el-Bakraoui oleks võinud vangistada, sest ta rikkus talle määratud tingimisi vabastamise reegleid, kui ta kohtus 13. mail kaasosalisega, kellega ta oli varasemalt pannud toime kuriteo.

Prokuratuur ajalehe väiteid ei kommenteerinud.

Khalid el-Bakraoui käitumine muutus vahetult enne 13. novembri Pariisi terrorilainet, kui mees ei külastanud enam kriminaalhooldajat, kolis oma Monsi linnast ära ning ei teavitanud võime oma asukohast.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles