Brüsselis vahistati politseihaarangute käigus kuus inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskides Belgia politsei eriüksused Brüsselis Schaerbeeki linnaosas toimuval reidil terroristide tabamiseks.
Maskides Belgia politsei eriüksused Brüsselis Schaerbeeki linnaosas toimuval reidil terroristide tabamiseks. Foto: SCANPIX

Belgia pealinnas Brüsselis vahistati neljapäeval terve seeria politseihaarangute käigus kuus inimest, teatas prokuratuuri eestkõneleja Eric Van der Sypt.

Kolm kahtlusalust vahistati Brüsseli kesklinnas prokuratuuri ametiruumide juures. Veel kaks inimest vangistati mujal linnas ja kuues äärelinnas Jettes. Vahistatute isikuandmeid pole avalikustatud.

«Homme otsustatakse, kas neile esitatakse süüdistused,» ütles Van der Sypt.

Vähemalt kaks kahtlusalust tuvastas politsei lennujaama ja metroo turvakaamerate videotest. Otsitakse veel kahte salvestitelt tuvastatud isikut.

Briti rahvusringhäälingu BBC andmetel korraldati mitmeid haaranguid ka Brüsseli Schaerbeeki linnajaos. Belgia võimude teatel suuroperatsioon alles käib ja liikvel on politseieriüksused. Suletud on mitmeid tänavaid ja lina kohal tiirlevad kopterid.

Ajalehe La Liberte andmetel abistas  Schaerbeekis politseijõude ka armee.

Samal ajal teatas Prantsusmaa politsei, et vahistas terrorismis kahtlustatava mehe ja hoidis sellega ära rünnaku riigis. Prantsuse võimude teatel politseioperatsioon Pariisi kesklinnas ja Argenteuili äärelinnas alles käib. Piirkondades on suletud mitmeid tänavaid ja evakueeritud vähemalt ühe kortermaja elanikud. Pealtnägijate kinnitusel on liikvel ka politsei pommirühm.

Belgia langetas varem päeval terroriohu taseme ühe astme võrra kõrgeimast allapoole. Siseminister Jan Jambon kinnitas telekanalile RTL, et ohutaset langetati kõrgeimalt neljandalt astmelt kolmandale.

Brüsselis sai teisipäeva hommikul kolmes plahvatuses surma vähemalt 31 ja viga 270 inimest. Vastutuse rünnaku eest võttis sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles