Stalin oli tark juht, arvavad venelased (18)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kommunistide partei toetaja Jossif Stalini pildiga.
Vene kommunistide partei toetaja Jossif Stalini pildiga. Foto: SCANPIX

Üle poole venelastest on seisukohal, et Nõukogude diktaator Jossif Stalin oli tark juht, näitavad sõltumatu arvamusuuringute keskuse Levada täna avaldatud küsitlustulemused.

Uuringu andmetel on 57 protsenti vastanuist täiesti või üldjoontes nõus väitega, et Stalin oli tark juht, kes tegi NSV Liidust võimsa ja rikka riigi.

Levada sõnul on tegemist tema selleteemalise küsitluse maksimumtulemusega, nelja aastaga on Stalini austajate hulk kasvanud kümne protsendi võrra.

Tervelt 71 protsenti venelastest leiab, et hoolimata Stalinile omistatud vigadest ja pattudest on kõige tähtsam, et ta juhtis Teises maailmasõjas meie rahva võidule.

Selle seisukoha toetajate osakaal on tõusnud alates 2012. aastast 11 protsendi võrra. Levada seostab rahva positiivset nägemust Stalini rollist maailmasõjas Venemaa praeguse osalemisega relvakonfliktides.

Samas on 62 protsenti vastanuist nõus seisukohaga, et Stalin oli jõhker türann, kes tappis miljoneid. Sellega ei ole nõus 23 protsenti.

Küsitlus hõlmas 1600 inimest ning viidi läbi 11.-14. märtsini 48 Venemaa piirkonnas.

Kommentaarid (18)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles