ÜRO: Süürias on surnud, vangistatud või kadunud üle 50 töötaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase Risti töötajad Süürias.
Punase Risti töötajad Süürias. Foto: SCANPIX

Sõjast laastatud Süürias on saanud surma, vangistatud või jäänud kadunuks üle 50 ÜRO töötaja, teatas ÜRO humanitaarküsimuste koordineerimise agentuur (OCHA) reedel.

Kinnivõetud või kadunuks jäänud kaastöötajate rahvusvahelisel solidaarsuspäeval ütles OCHA, et Süüria relvakonflikt on tabanud ka Punast Risti ja Punast Poolkuud, samuti rahvusvahelisi ja kohalikke vabaühendusi.

«Ühtekokku 35 ÜRO töötajat on jätkuvalt vahi all või kadunud, enamik neist on UNRWA töötajad,» ütles OCHA, viidates agentuurile, mis tegeleb palestiinlastest põgenikega.

«Alates Süüria kriisi algusest 2011. aasta märtsis on 17 ÜRO töötajat, 53 Süüria Araabia Punase Poolkuu töötajat ja vabatahtlikku ning kaheksa Palestiina Punase Poolkuu töötajat ja vabatahtlikku oma elu kaotanud,» ütles agentuur.

Lisaks neile on relvakonflikti ajal ametis olles elu kaotanud sadu meditsiinitöötajaid.

«Ainuüksi alates 2015. aasta 1. jaanuarist on usaldusväärsed teated, et vähemalt 55 vabaühenduste töötajat on saanud Süürias surma,» ütles OCHA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles