Adenis sai ISi korraldatud kolmes pommiplahvatuses surma 22 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aden.
Aden. Foto: Reuters

Jeemeni lõunaosas Adenis sai reedel kolmes autopommiplahvatuses surma 22 inimest, kellest 10 on tsiviilisikud, ütles julgeolekuametnik.

Kaks autopommi õhiti üheaegselt kahes eraldi kontrollpunktis Shaabi piirkonnas ning kolmas lõhkeseadeldis pandi plahvatama Adeni keskosas Mansura lähedal asuvas kontrollpunktis kiirabiautos, teatasid ametnikud.

Vastutuse pommiplahvatuste eest võttis äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Relvastatud isikud ründasid kahe esimese plahvatuse järel Jeemeni valitsust toetava Saudi Araabia juhitava koalitsiooni sõjaväebaasi, sõnas ametnik.

Koalitsiooni Apache-tüüpi helikopterid ründasid relvastatud isikute positsioone baasi ümbruses, üritades takistada nende edasitungi.

IS-iga seotud uudisteagentuur Amaq teatas internetis, et ISi võitlejad korraldasid kolm märtrioperatsiooni ja rünnaku koalitsiooni baasile Adenis.

IS-i väitel sai rünnakutes surma 27 inimest.

Jeemeni konfliktis on vastamisi valitsusmeelsed väed ja neid toetav Saudi Araabia juhitav koalitsioon ning šiiamässulised huthid ja nendega liidus olevad ekspresident Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed väed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles