Igor Taro Ukraina päevik: 25.03. (1)

Igor Taro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: mil.gov.ua

Tuletegevuse hoog Avdiivka piirkonnas Donetski põhjaküljel ei rauge. Venemaa poolt relvastatud ja juhitavad üksused ei jäta pealetungi katseid sealsele tööstusalale. 

Põhjuseks on Ukraina armee võime hoida tulega kontrolli all lõigukest Donetski-Gorlovka maanteel. See on olnud üpris oluline rindelõik juba enne Vene üksuste massiivset pealetungi 2014. a. hilissuvel. Toona oli liiklus Donetski ja Horlivka vahel terroristide jaoks suletud, sest ukrainlased kontrollisid maanteed täielikult.

Nüüd on neil mõningane võime kontrollida seda tulega ehk tabada olulisi sihtmärke, mis liiguvad teatud lõigul. See käib ilmselt kellelegi väga närvidele ja seetõttu ka see elavnemine tuletegevuse osas Avdiivka piirkonnas.

Kuigi pühapäeva keskpäevase ülevaate järgi polnud eelmisel päeval ühtki hukkunut, oli õhtuks kinnitamata teade ühest hukkunud ukraina sõjaväelasest seal. Samuti on mitmeid haavatuid. Põhiliselt kaudtulega –  palju on seal kasutatud miinipildujaid, suurekaliibrilisi kuulipildujaid ja granaadiheitjaid, samuti 122-mm suurtükke.

Marjinka kandis, Donetski edela küljel on samuti küllalt tihe olnud. Vastase snaiprid tegutsevad ning tuleavamist mõnikord ka soomukitest. Mariupoli lähistel Telmanovo kandis on märgatud reaktiivraketiheitja Grad kolonni, mida seal ei tohiks "Minski kokkulepete" järgi olla. Paha lugu, keegi võiks saata Putinile protestinoodi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles