Brüsseli meeleavaldus otsustati pärast siseministri avaldust ära jätta (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia Brüsseli linnapea Yvan Mayeur (paremal).
Belgia Brüsseli linnapea Yvan Mayeur (paremal). Foto: SCANPIX

Belgia võimud paluvad inimestel mitte osaleda pühapäevale kavandatud protestimarsil Brüsseli lennujaama- ja metroorünnakute vastu, viidates julgeolekumuredele. Korraldajad otsustasidki homse meeleavalduse ära jätta.

«Me kutsume kodanikke homme mitte seda meeleavaldust läbi viima,» ütles siseminister Jan Jambon laupäeval, viidates julgeolekumuredele ajal, mil Belgia on häireseisundis seoses teisipäeval aset leidnud rünnakutega, milles hukkus 31 ja sai kannatada üle 300 inimese.

Belgia võimude hinnangul tuleks selline meeleavaldus mitme nädala võrra edasi lükata.

Korraldajate sõnul oli pühapäevase marsi eesmärk näidata, et Brüssel ja kogu riik ei lase end heidutada terrorismist ning ollakse ühtsed.

Protestimarss pidi algama kell 14 (kell 15 Eesti aja järgi) Brüsseli Börsi väljakult.

Brüsseli linnapea Yvan Mayeur ütles, et ta mõistab ja jagab nende tundeid, kes tahavad osaleda, kuid lähtudes sellest, et politseile tuleb anda võimalus keskenduda uurimisele, on parem üritus edasi lükata.

«Võimaldagem meie julgeolekuteenistustel teha oma tööd ning lükakem marss, milles me tahame osaleda, mitme nädala võrra edasi,» ütles Mayeur ühisel pressikonverentsil Jamboniga.

Meeleavaldus otsustatigi ära jätta

Pärast Belgia siseministri ja Brüsseli linnapea avaldust otsustasid korraldajad pühapäeval toimuma pidanud Brüsseli terrorirünnakute vastase protestimarsi ära jätta.

«Me mõistame seda palvet. Meie kodanike julgeolek on absoluutne prioriteet. Me ühineme võimudega, tehes ettepaneku edasilükkamiseks ning palume inimesi, et nad sel pühapäeval ei tuleks,» ütlesid korraldajad avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles