Peskov: Venemaa ja USA on veel kaugel liidu loomisest terrorismi vastu (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Peskov.
Dmitri Peskov. Foto: SCANPIX

Moskval ei ole illusioone võimaluse suhtes, et tema ja USA seisukohad võitlusest terrorismiga lähitulevikus lähenevad ning sellise alliansi kiire loomine on ebatõenäoline, ütles Kremli kõneisik Dmitri Peskov laupäeval, kommenteerides Ühendriikide välisministri John Kerry hiljutise Moskva-visiidi tulemusi.

«Kellelgi ei ole selliseid illusioone. Me ei saa öelda, et oleme edenenud meie koostöös võitluses terrorismi vastu. Me ei saa öelda, et oleme liikunud edasi alliansi loomises, seismaks vastu väljakutsetele, millega silmitsi oleme. Kahjuks on veel käia pikk tee,» ütles Peskov kesktelevisiooni saatele «Õigus teada» antud usutluses, mis läks eetrisse laupäeva õhtul.

Peskovilt küsiti, kas Kerry visiit aitas kaasa terroritõrjeliidu loomisele Venemaa, USA ja teiste lääneriikide vahel äärmusrühmituse Islamiriik vastu.

Kremli kõneisik möönis samas, et «vähemalt tahe seda arutada, mida ei olnud näha aasta või kaks aastat tagasi, on juba väga tõsine samm õiges suunas».

Ilmselt on nüüd absoluutselt kõigile selgeks saanud, et dialoogis Moskvaga tuleb järgida võrdsuse põhimõtet, lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles