RTBF: Belgia võimud jäid Brüsseli metroo evakueerimisega lootusetult hiljaks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled hukkunute mälestuseks Maelbeeki metroojaamas.
Lilled hukkunute mälestuseks Maelbeeki metroojaamas. Foto: SCANPIX

Belgia prantsuskeelse rahvusringhäälingu RTBF hinnangul kukkusid võimud täielikult läbi ühistranspordi evakueerimisel pärast Brüsseli Zaventemi lennujaamas toimunud terrorirünnakut.

Kui terroristide pommid plahvatasid lennujaamas kell 7.58, siis valitsus andis korralduse evakueerida metroo- ja rongijaamad alles kell 8.50. Maelbeeki metroojaamas kärgatas pommiplahvatus kell 9.11, mille tagajärjel hukkus 21 ja sai vigastada üle 200 inimese, vahendas ERRi uudisteportaal Ylet.

Brüsseli metrooettevõtte STIB pressiesindaja rääkis ringhäälingule, et valitsuse korraldus metroo sulgeda nendeni ei jõudnud, kuigi otsus selle kohta oli valitsuses tehtud juba 21 minutit enne metroos toimunud terroriakti.

Belgia siseministri Jan Jamboni sõnul teatati evakueerimisotsusest telefonitsi valves olevale juhtivametnikule ja ka kõikidele teistele ühistranspordi eest vastutavatele juhtidele, kuid ta lubas uurida, miks informatsioon siiski piisava kiirusega ei liikunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles