Süüria valitsusväed vallutasid kogu Palmyra (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusväed vallutasid Palmyra.
Valitsusväed vallutasid Palmyra. Foto: SANA/REUTERS

Süüria valitsusväed vallutasid pühapäeval Islamiriigilt kuulsa ajaloolise Palmyra linna, tegemist on suure ja sümboolse võiduga Islamiriigi üle.

«Öiste ägedate lahingute järel kontrollib armee täielikult kogu Palmyrat  - nii antiikaja mälestisi kui kaasaegseid elurajoone,» ütles sõjaväeallikas.

IS võitlejad taandusid Palmyrast itta Sukhnah´, Raqqa ja Deir Ezzori poole.

Islamiriik hõivas UNESCO maailmapärandisse kuuluva Palmyra ja selle kõrval asuva tänapäevase Tadmuri linna 2015. aasta mais. Pühasõdalased on õhkinud Palmyras kaks templit, triumfikaare ja kümmekond hauakambrit. Palmyra amfiteatrit kasutasid islamistid avalike hukkamiste läbiviimiseks.

ÜRO peasekretär: iidse Palmyra tagasivõitmine IS-ilt on õnn

Ban Ki-moon. Foto: Scanpix
Ban Ki-moon. Foto: Scanpix Foto: AHMAD ABDO/AFP

Süüria iidse Palmyra linna tagasivallutamine sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) džihadistidelt on õnn, ütles ÜRO peasekretär Ban Ki-moon pühapäeval, kutsudes kaitsma seda paika tulevaste põlvkondade jaoks.

Ban ütles Jordaania pealinnas Ammanis pressikonverentsil, et ta on julgustatud, et UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud Palmyra on äärmuslaste käest vabastatud ning et Süüria valitsus saab nüüd säilitada ja kaitsta seda inimkonna ühist kultuurivara.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles