Venemaa ja Hispaania saatsid vastastikku välja diplomaate

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania lipud
Hispaania lipud Foto: SCANPIX

Venemaa saatis riigist välja kaks Hispaania diplomaati, mis on vastukäiguks Hispaania otsusele lähetada Madridist kodumaale kaks Vene diplomaati, kirjutab ajaleht El Pais.

Ajalehe allika väitel töötas Ignacio Cartagena Moskva saatkonnas poliitikanõunikuna, Borja Cortes-Breton aga esimese sekretärina.

Vene diplomaatide nimesid ei avalikustatud. Teada on üksnes seda, et tegemist oli saatkonna sekretäridega.

Ajaleheni jõudnud informatsiooni järgi saadeti nad riigist välja Hispaania eriteenistuse nõudmisel, kuna «nende tegevus ei olnud kooskõlas staatusega». Sellist formuleeringut kasutatakse, kui diplomaate kahtlustatakse spionaažis.

Venemaa saatkonna töötajad lahkusid Hispaaniast umbes poolteist kuud tagasi.

Ajalehe El Pais andmetel on Venemaalt väljasaadetud diplomaatidel kõrgem positsioon, kui nende Vene kolleegidel.

Cartagena tegeles Venemaa aasta ettevalmistamisega Hispaanias, mida tähistatakse 2011. aastal. Viimasel ajal tegelesid mõlemad hispaanlased kultuuriürituste korraldamisega.

Ajalehe andmetel töötab Venemaa saatkonnas Hispaanias 27 inimest. Hispaania esindus Venemaal koosneb aga 17 inimesest.

Hiljutine spiooniskandaal on kõige tõsisem omataoline vahejuhtum kahe riigi vahel pärast diplomaatiliste suhete taastamisest aastal 1977. Suhted olid katkenud aastal 1939, mil Hispaanias tuli võimule diktaator Francisco Franco.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles