AÜE: FlyDubai lennuki mustade kastide andmed on rahuldavas seisundis (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emergencies Ministry members work at the crash site of a Boeing 737-800 Flight FZ981 operated by Dubai-based budget carrier Flydubai, at the airport of Rostov-On-Don, Russia, March 20, 2016. REUTERS/Maxim Shemetov
Emergencies Ministry members work at the crash site of a Boeing 737-800 Flight FZ981 operated by Dubai-based budget carrier Flydubai, at the airport of Rostov-On-Don, Russia, March 20, 2016. REUTERS/Maxim Shemetov Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS

Uurijad on Venemaal alla kukkunud FlyDubai reisilennuki mustades kastides sisaldunud kogu informatsiooni edukalt alla laadinud ning nende hinnangul on see rahuldavas seisundis, ütles Araabia Ühendemiraatide (AÜE) lennundusamet pühapäeval

AÜE tsiviillennundusameti avalduse kohaselt teevad uurijad edusamme selgitamaks välja, mis põhjustas reisilennuki Boeing 737-800 allakukkumise Doni äärses Rostovis 19. märtsil. Lennukatastroofis said surma kõik lennuki pardal olnud 62 inimest.

Õnnetust uurivad Vene võimud teatasid varem, et lennuki mustad kastid said rängalt kahjustada, mistõttu võib andmete kättesaamine olla raskendatud.

AÜE lennundusamet saatis oma meeskonna Venemaale, et uurimisele kaasa aidata.

«Salvestatud kõne ja heli kvaliteet on rahuldav,» ütles AÜE lennundusamet, samuti on rahuldavas seisundis info, mis laaditi alla pardaseadmete andmeid salvestanud mustast kastist.

Asjatundjad on viimased viis päeva tegelenud kokpiti häälesalvestise uurimisega ning transkribeerivad seda inglise ja vene keelde.

Õnnetuse põhjus ei ole veel välja selgitatud. Mitmel lennukil oli tugeva tuule tõttu probleeme maandumisega Rostovis. FlyDubai kukkus alla teisel maandumiskatsel.

«Seni, kuni andmeid ei ole täielikult uuritud, on enneaegne teha hüpoteese õnnetuse põhjuste kohta,» ütles AÜE lennundusameti peadirektor Saif Mohammed al-Suwaidi avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles