Norra naftafond panustab kinnisvaraturule

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara Vancouveris, Kanadas
Kinnisvara Vancouveris, Kanadas Foto: SCANPIX

Norra riigi naftafond, mille investeeringute tootlus oli eelmisel aastal kehvim alates 2011. aastast, plaanib kahekordistada oma kinnisvarafondi ja suurendada investeeringud kinnisvarasse.

Norra naftafond on oma 860 miljardi dollari suuruse portfelliga maailma suurim riiklik reservfond. Fond on võtnud eesmärgiks investeerida maailma kinnisvaraturule 41,5 miljardit dollarit, kirjutab Financial Times. Eesmärgi täitmiseks peab sel fond sel aastal investeerima 16 miljardit dollarit.

Eesmärgi saavutamiseks plaanib fond suurendada kinnisvarainvesteeringute meeskonda 2017. aastaks 200 inimeseni võrrelduna 104 inimesega praegu, seisab fondi eelmise aasta majandusaruandes.

„Meie eesmärgiks on luua globaalne, kuid kontsentreeritud kinnisvaraportfell. Eesmärgiks on investeerida piiratud arvu maailma olulisematesse linnadesse selleks, et leida võimalusi globaalsel logistikaturul,” kirjutatakse aasta-aruandes. „Oodatakse, et netorenditulu jääb aegade jooksul suhteliselt stabiilseks, mis genereerib fondile stabiilseid rahavoogusid.”

2011. aastal moodustas kinnisvara 0,3 protsenti portfelli väärtusest. Nüüd on eesmärk kasvatada selle maht viie protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles