Iraan hukkas Iisraeli salateenistuse agendi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iraani riikliku uudisteagentuuri kinnitusel poodi Teherani Evini vanglas Iisraeli kasuks spioneerimises süüdi mõistetud juudiriigi salateenistuse agent.

Uudisteagentuuri Irna teatel mõisteti Ali Akbar Siadat süüdi koostöös Iisraeli salateenistusega Mossad, millele süüalune edastas väidetavalt mitme aasta jooksul infot islamivabariigi sõjaväe kohta, vahendas BBC.

Väidetavalt tunnistas 2008. aastal koos naisega Iraani piiril kinni peetud mees, et Iisrael maksis talle salajase informatsiooni eest 60 000 dollarit. Islamivabariigi sõnul puudutas info riigi armeebaase, lahinglennukeid ja nende treeninglende, lennuõnnetusi ja raketiprogrammi. Irna teatest ei selgu, kuidas süüdimõistetu infole ligi pääses.

Täna poodi ka Ali Saremi, kes islamivabariigi võimude kinnitusel kuulus opositsioonirühmitusse Iraani Rahvamudžaheedid, mida Teheran peab terroriorganisatsiooniks.

Pärast 1979. aastal Iraanis toimunud revolutsiooni käib kohtumõistmine riigis šariaadi ehk islami seaduste järgi, mille kohaselt võib surmanuhtluse määrata nii mõrva, abielurikkumise, relvastatud röövi, usust taganemise, narkokaubanduse kui ka spionaaži eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles