Sky News: Islamiriik plaanib rünnata juudi lapsi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Briti Sky News kanali teatel on äärmusrühmituse Islamiriik uueks sihtmärgiks Türgi juudi koolid, lasteaiad ja noortekeskused, kus käivad eelkõige juudi lapsed.

Türgi luure arreteeris eelmisel nädalal riigi lõunaosas Gaziantepis kuus Islamiriigi võitlejat, kelle kaudu saadi selle plaani jälile.

Rünnaku  peamiseks sihtmärgiks võib olla Istanbuli Beyoğlu linnaosas asuv sünagoog, mille juures tegutseb ka juudi kool ja juudi kultuurikeskus.

«Türgi politsei on astunud samme, et hoida ära juudi laste vastu suunatud terrorirünnakuid. Samuti andsid Türgi võimud juudi kogukondadele hoiatuse ja palusid olla valvsad. Tegemist on äärmuslaste laia terroriplaaniga, mille tõttu Türgi juudikogukondi valvatakse ööpäev läbi,» selgitas anonüümne Türgi julgeolekuallikas.

Ta lisas, et juutide vastu suunatud rünnakute täpne aeg ei ole teada, kuid need võivad  leida aset lähiajal.

Islamiriigi võitleja tegi  19. märtsil Istanbulis enesetapurünnaku ja siis hukkus viis inimest. 22. märtsil leidis mitu rünnakut aset Belgia pealinnas Brüsselis, siis kaotas elu 34 ja sai vigastada 370 inimest.

Euroopa riikide luure ja politsei on nii migratsioonikriisi kui Islamiriigi ohu tõttu koostööd intensiivistanud, et hoida ära võimalikke uusi terrorirünnakuid.

Teada on, et nii Pariisi kui Brüsseli terrorirünnakute taga olnud isikud, kes olid sündinud ja kasvanud Euroopas, käisid mitmel korral Süürias Islamiriigi väljaõppelaagris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles