Abiorganisatsioon: Soome ei ole piisavalt Süüria põgenikke vastu võtnud (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaigataotlejad Tornio registreerimise keskuse ees.
Varjupaigataotlejad Tornio registreerimise keskuse ees. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Soome ei ole piisavalt Süüria põgenikke vastu võtnud, väidab Briti abiorganisatsioon Oxfam oma raportis.

Organisatsiooni sõnul on Soome üks viiest rikkast lääneriigist, mis on võtnud pagulasi vastu vaid poole sellest hulgast, mis oleks õiglane riigi majanduse suurust arvestades. Ülejäänud neli on Rootsi, Island, Austraalia ja Uus-Meremaa.

Võrdlus hõlmas 28 riiki. Oxfami hinnangul on ainult Kanada, Norra ja Saksamaa täitnud piisavalt oma panust rändekriisis. Ülejäänud 20 riiki on eesmärgist üsna kaugel.

Näiteks Prantsusmaa on võtnud seni vastu vaid tuhat põgenikku, kui Oxfami hinnangul oleks selle riigi jaoks mõistlik arv 26 000.

Näiteks USA ja Holland on vastu võtnud 7, Taani 15 ja Suurbritannia 22 protsenti Oxfami määratletud pagulaste hulgast.

«Riigid, millel on tugev majandus, head teenused ja arenenud taristu, võiksid võtta täiendavalt vastu ühtekokku 500 000 põgenikku, kui vaid nii otsustataks,» ütles Oxfami juht Winnie Byanyima.

Oxfami hinnangul on rikkad riigid võtnud vastu ainult ühe protsendi Süüria põgenikest ehk alates 2013. aastast ühtekokku 67 000 inimest, nende panus peaks aga olema vähemalt 10 protsenti.

Suurem osa Süüria põgenikest on endiselt naaberriikides Türgis, Liibanonis, Jordaanias ja Iraagis.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles