USA eriteenistus: vabariiklaste parteikonvendile ei lubata relvi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA politsei erivarustuses
USA politsei erivarustuses Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste parteikonvendile ei lubata relvi, teatas eriteenistus täna, keeldudes andma järele ligi 50 000 inimese survele, kes on andnud allkirja relvakeelu tühistamise petitsioonile.

Relvad ei ole lubatud Quicken Loans Arenal Clevelandis, kus vabariiklaste parteikonvent presidendikandidaadi valimiseks juulis kokku tuleb ning kus on oodata tuliseid ja ägedaid vaidlusi.

Mõne päevaga on veebiküljel Change.org andnud petitsioonile allkirja üle 47 900 inimese ning nende arv kasvab kiiresti.

Eriteenistuse esindaja Robert Hoback ütles avalduses, et ainsad relvastatud inimesed parteikonvendil on tema agendid.

«Üksikisikud, kes kavatsevad tulirelvi kanda, ei lubata kaugemale eelnevalt määratletud välimise perimeetri kontrollpunktist, olenemata sellest, kas neil on pilet üritusele,» sõnas ta.

Eriteenistus keelas tulirelvade kandmise ka vabariiklaste eelmisel parteikonvendil 2012. aastal Tampas.

Petitsioonis öeldakse, et Ohio osariigis asuv Cleveland kuulub pidevalt 10 kõige ohtlikuma linna hulka Ameerikas ning sundides osalejaid jätma oma tulirelvad koju, seavad RNC (vabariiklaste parteikonvent) ja Quicken Loans Arena kümnete tuhandete inimeste elu ohtu nii konvendikohas sees kui sellest väljas.

«Me oleme liiga tuttavad massilise veresaunaga, mis võib aset leida, kui kodanikelt võetakse nende jumalast antud põhiõigus kanda avalikus kohas tulirelvi,» öeldakse petitsioonis, mis on muu hulgas adresseeritud ka vabariiklaste presidendikandidaadiks püüdlevatele Donald Trumpile, Ted Cruzile ja John Kasichile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles