USA evakueerib Türgi lõuna- ja lääneosast sõjaväelaste ja diplomaatide pered

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhujõudude hävitajad A-10 Thunderbolt II Türgi Incirliki baasis
USA õhujõudude hävitajad A-10 Thunderbolt II Türgi Incirliki baasis Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide võimud teatasid, et kuna Türgi lõuna- ja lääneosas on julgeolekuolukord kriitilisemaks muutunud, siis evakueeritakse sealt USA sõjaväelaste ja diplomaatide pereliikmed.

USA kaitseministeeriumi teatel puudutab evakuatsioon 670 pereliiget, kes on Lõuna- ja Lääne-Türgi provintsides Adananis, Izmiris ja Mugalas, edastab BBC.

USA võimud hoiatasid oma riigi kodanikke Türgi lõuna-  ja läänealadele reisimise eest, kuna Süüria sõja ja põgenikekriisi tõttu on seal ohtlik.

USA välisministeeriumi pressiesindaja John Kirby teatel on sõjaväelaste ja diplomaatide pereliikmete koju tagasi toomist kaalutud mitu nädalat, kuid siis ei seostatud seda terroriohuga.

Türgis Adanas Incirliki õhujõudude baasisi on umbes 5000 Ameerika Ühendriikide sõjaväelast ja tsiviilisikut. Sealt teeb USA õhurünnakuid Süüriasse ja Iraaki äärmusrühmituse Islamiriik positsioonidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles