ÜRO: abi jõuab vaid 30 protsendini piiramisrõngas süürlastest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜROl on õnnestunud viia humanitaarabi Madayasse Süürias, kus samuti inimesed nälgisid. Fotol on nälginud mees Madayas.
ÜROl on õnnestunud viia humanitaarabi Madayasse Süürias, kus samuti inimesed nälgisid. Fotol on nälginud mees Madayas. Foto: SCANPIX

Hädavajalik abi on relvarahust hoolimata jõudnud sel aastal vaid 30 protsendini sissepiiratud aladel elavatest süürlastest ja vähem kui 10 protsendini raskesti ligipääsetavate Süüria alade elanikeni, ütles ÜRO humanitaarabijuht kolmapäeval.

Humanitaarabijuht Stephen O'Brien ütles Julgeolekunõukogule, et paljudeni neis piirkondades elavast 4,6 miljonist süürlasest ei jõua abi ebaturvalise olukorra ja võitlejate tõttu, kes seda takistavad.

Kuu aja eest kehtima hakanud relvarahu tõi «lootusekiire», ütles O'Brien ja lisas, et tsiviilohvrite arv on tuntavalt vähenenud ja humanitaarabi juurdepääs paranenud.

ÜRO ja tema partnerid on siiski veel «kaugel pidevast, tingimusteta ja takistamatust juurdepääsust», mida nõuavad rahvusvahelised seadused ja ÜRO resolutsioonid.

Aasta algusest saadik on abikonvoid jõudnud 150 000 inimeseni üheteistkümnel Süüria sissepiiratud alal 18-st.

Süüria valitsus ei ole ikka veel andnud luba toimetada abi kolmele piiramisrõngas alale vaid mõneminutise autosõidu kaugusel ÜRO Damaskuse ladudest. Need kohad on Duma, Ida-Harasta ja Daraya.

Eriti hull on olukord Darayas, kus on tõsine puudus toidust, puhtast veest ja ravimitest, ei ole elektrit ega tarbeesemeid.

Muret teeb ka rohkem kui 210 000 inimese saatus Homsi provintsi Rastani, Talbiseh', Houla, Termallah' ja Taldo linnas ning 15 000 inimese olukord Habarnafses ja Hama provintsi maapiirkondades.

O'Brien kritiseeris Süüria valitsust, kes ei luba abikonvoidega inimestele ravimeid ja meditsiinitarbeid saata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles