Rootsi politsei uurib üliõpilaskruiisil toimunud võimalikku grupivägistamist (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Turu ja Rootsi Stockholmi vahel seilav Galaxy
Soome Turu ja Rootsi Stockholmi vahel seilav Galaxy Foto: Wikipedia.org

Rootsi meedia teatel uurib politsei Silja Line´i laeval Galaxy, mis seilab Soome Turu ja Rootsi Stockholmi vahel, võimalikku grupivägistamist.

Umbes 1700 Lõuna- ja Kesk-Rootsi õpilast läksid teispäeva õhtul Stockholmist spetsiaalsele üliõpilaskruiisile, mille korraldas firma Fun Cruises, edastab Helsingin Sanomat.

Rootsi politsei arreteeris juhtmiga seoses neli kahtlusalust meest, kes väite kohaselt vägistasid noore naise.  

Tallink Silja pressiesindaja Marika Nöjd selgitas, et 23 tundi kestvaid üliõpilaskruiise oli järjest neli, laevale mahub kokku 2300 reisijat ning sellele pääsemiseks peab olema vähemalt 18-aastane.  

Laeval olnute teatel ei lubatud meesreisijatel pärast aluse Stockholmi tagasijõudmist laevalt lahkuda, naistel lubati aga minna.

«Tegime pardal olnud meeste seast kindlaks neli vägistamistes kahtlustatavat meest ja nad viidi politseijaoskonda ülekuulamisele, » teatas Stockholmi politsei esindaja Albin Näverberg.

Politsei ei paljastanud, milline on ohvri või ohvrite ja kahtlusaluste vanus.

Silja Line´i pressiesindaja Janis Pavuls kinnitas, et Galaxyl leidis aset juhtum, mille tõttu oli vaja politsei sekkumist.

Politseiuurimise tõttu muutus Galaxy seilamisgraafik, kuna politsei tegeles uurimisega laeval ning kontrollis kõiki Stockholmis maha läinud meesreisijaid, ütles Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne Postimehele. Tema sõnul läks seetõttu eile laev Stockholmist välja tavapärasest kaks tundi hiljem, mistõttu hilines ka täna hommikul Turusse mõnikümmend minutit. Kuid tänane liiklus peaks toimuma juba õigeaegselt. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles