Soome kommunistlik noorteliit ärgitab valitsusvastastele tegevustele (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunistinen nuorisoliitto aktivistid.
Kommunistinen nuorisoliitto aktivistid. Foto: Facebook

Soomes tegutsev kommunistlik noorteliit (Kommunistinen nuorisoliitto) ärgitab inimesi hõivama valitsushooneid ja tõkestama ligipääsu valitsuse veebilehtedele, kirjutas täna päevaleht Turun Sanomat.

Algatuse eesmärgiks on väljendada pahameelt valitsuse poliitika üle ja minna meeleavaldustelt üle aktiivsemale survestamisele.

«Valitsuse esindajatel ei tohiks lubada rääkida rahus. Lisaks tuleks häirida ka valitsuse muid toiminguid, näiteks oluliste ehitiste ja teede hõivamisega ning ründava veebiaktivismiga,» kirjutati liidu avalduses.

«Ametiühingud peavad korraldama tööle mitteilmumisi, streike ja keelduma ületöö tegemisest ehk ettevõtmisi, mille eesmärgiks on kutsuda esile poliitiline üldstreik,» lisati teates.

Kommunistlik noorteliit asutati 2000. aastal. Organisatsiooni esindaja sõnul ei kuulu see ühegi Soome kommunistliku partei ridadesse, kirjutas Turun Sanomat. Ühenduse veebilehe andmeil on neil harukontorid Helsingis, Kajaanis, Kuopios, Hyvinkääs, Tamperes, Jyväskyläs ja Oulus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles