Lumeapokalüpsis valmistab USA reisijatele endiselt peavalu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lühikestes pükstes naine eile lumisel Manhattanil.
Lühikestes pükstes naine eile lumisel Manhattanil. Foto: SCANPIX

USA kirderannikul oodatakse täna lumetormist põhjustatud reisikaose jätkumist. Kohalik meedia nimetab sadade lendude tühistamiseni viinud ilmaolusid lumeapokalüpsiseks (snowpocalypse).

Nädalavahetusel alanud lumetorm on üks viimaste aastate suuremaid, mis Ühendriikide idarannikut on tabanud, ulatudes Lõuna-Carolina osariigist Kanada Atlandi ookeani äärsete provintsideni, vahendas AFP.

Maha on sadanud kohati 80 sentimeetrini ulatuv lumevaip, mis valmistab suuri probleeme liiklejatele ja reisijatele, eriti neile, kes lendavad.

Lennufirmad on alates üleeile õhtust lende jätkanud piiratud ulatuses, eile tühistati umbes 800 lendu, neist enamus New Yorgi ümbruses. Manhattanil, kus lumi ulatub praegu kohati põlveni, on tänavaid puhastama saadetud lumesahad ja liiva- ja soolapuisturid.

New Yorgi võimude sõnul kulub mitu päeva, enne kui linna transpordisõlmed oma ajaloo suuruselt kuuenda lumesaju järel täiel määral tööd saavad jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles