Iisrael: Iraani peatamiseks on aega kolm aastat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli asepeaminister, endine armee staabiülem Moshe Yaalon (keskel) 2005. aastal.
Iisraeli asepeaminister, endine armee staabiülem Moshe Yaalon (keskel) 2005. aastal. Foto: SCANPIX

Ühendriikidel ja tema liitlastel on kuni kolm aastat aega, et peatada Iraani tuumaprogramm, teatas täna Iisraeli asepeaminister Moshe Yaalon.

Iraani juudiriigi suurimaks mureks nimetanud Yaalon ei maininud Iisraeli võimalikku ühepoolset sõjalist rünnakut, vaid väljendas lootust, et lääneriigid suudavad USA juhtimisel Teherani tuumarelva ehitamisest loobuma sundida.

Yaalon ütles Reutersi teatel Iisraeli raadiole, et lisaks sanktsioonidele võetakse ilmselt kasutusele ka muid meetmeid, veenmaks Iraani režiimi, et see peab valima tuumavõimekuse poole püüdlemise ja oma edasipüsimise vahel.

«Ma ei tea, kas see juhtub 2011. või 2012. aastal, aga me räägime järgmisest kolmest aastast,» ütles Yaalon.

Tema sõnul on Iraani plaani rikastada uraani tabanud sel aastal mitmed tagasilöögid, nagu tõenäoliselt välismaalt algatatud viiruserünnakud Iraani arvutivõrkude vastu.

Yaalon on varem Iraani asjus teravamalt sõna võtnud, näiteks öelnud, et Iisrael peaks Iraani ründama, enne kui see tuumapommi valmistab. Teised Iisraeli riigitegelased, nende seas peaminister Benjamin Netanyahu, on sõjalise rünnaku võimaluse asjus vaikinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles