Taanis ja Rootsis vahistati viis arvatavat terroristi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoone Kopenhaagenis, kus ajaleht Jyllands-Posten paikneb ja mida kahtlusalused viis meest rünnata plaanisid.
Hoone Kopenhaagenis, kus ajaleht Jyllands-Posten paikneb ja mida kahtlusalused viis meest rünnata plaanisid. Foto: SCANPIX

Taani luureteenistus PET teatas täna, et on vahistanud neli meest, keda kahtlustatakse plaanis korraldada massimõrv prohvet Muhamedist pilapilte avaldanud ajalehe Jyllands-Posten hoones Kopenhaagenis.

Rootsi kaitsepolitsei Säpo sõnul peeti sama vandenõuga seoses Rootsis kinni veel viies isik, vahendas AFP.

«Need arreteerimised on edukalt ära hoidnud peatse terrorirünnaku, kus mitu kahtlusalust kavatsesid tungida [Jyllands-Posteni hoonesse] Kopenhaagenis ja tappa niipalju inimesi kui võimalik,» ütles PETi pealik Jacob Scharf.

Taanis vahistatud nelja mehe seas on 44-aastane tuneeslane, 29-aastane Liibanonis sündinud rootslane, 30-aastane rootslane ja 26-aastane Iraagist pärit asüülitaotleja. Esimesed kolm meest elasid Rootsis ja sõitsid Taani ööl vastu tänast. Stockholmis vahistatud mees on Tuneesia päritolu 37-aastane rootslane.

Scharfi sõnul võib mitut kahtlusalust kirjeldada kui islamistlikke mässulisi, kellel on sidemeid rahvusvaheliste terrorivõrgustikega.

Säpo sõnul pole vahistatutel teadaolevalt mingit seost 11. detsembri terrorirünnakuga Stockholmi kesklinnas, kus hukkus vaid end õhkinud mees.

Jyllands-Posten teenis moslemite pahameele 2005. aastal, kui avaldas 12 pilapilti prohvet Muhamedist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles