Brüsselist startis esimene lennuk pärast rünnakuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Brüsseli lennujaamast tõusis täna õhku esimene lennuk pärast rajatise sulgemist 22. märtsil korraldatud terrorirünnaku järel, teatasid AFP ajakirjanikud.

Lennufirma Brussels Airlines lennuk asus teele Portugali Faro linna. Kokku oli lende kolm ning kaks ülejäänut lendasid Ateenasse ja Torinosse.

Rajatise personal ja valitsusametnikud pidasid õhkutõusu ajal vaikuseminuti ja aplodeerisid.

«Oleme tagasi,» ütles Zaventemi lennujaama tegevjuht Arnaud Feist.

Lennujaamas rakendati ka uusi turvameetmeid ning kohapeal viibivad relvastatud politseinikud ja sõdurid. Reisijatel paluti saabuda kolm tundi enne reisi algust.

Brüsseli lennujaam asub lendude arvu suurendama järk-järgult, ent rünnakutes kahjustada saanud lahkuvate lendude ala taastamisele kulub kuid.

22. märtsi hommikul õhkisid end Brüsseli lennujaama lahkuvate lendude alal enesetapuründajad Ibrahim El-Bakraoui ja Najim Laachraoui. Kolmanda lõhkekehaga lennujaama saabunud kahtlusalune jättis maha plahvatamata pommi ja põgenes. Võimud otsivad teda endiselt taga.

Tund aega hiljem lasi end Maelbeeki metroojaamas rongis õhku enesetapuründaja Khalid El Bakraoui.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles