Piloot: Egiptuse lennuki kaaperdanud mees ei sisenenud kokpitti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seif al-Din Mohamed Mostafa
Seif al-Din Mohamed Mostafa Foto: SCANPIX

Egiptuse reisilennuki kaaperdamises ja selle Küprosele suunamises süüdistatav mees ei sisenenud kuus tundi kestnud vastasseisu jooksul juhikabiini, ütles lennuki piloot laupäeval.

Süüdistuse kohaselt sundis egiptlane Seif al-Din Mohamed Mostafa teisipäeval pommivöö õhkimisega ähvardades Egiptuse siselennul Alexandriast Kairosse olnud lennuki Küprosel Larnakas maanduma.

Lennufirma EgyptAir lennuki kaaperdamine lõppes rahumeelselt, kui politsei pidas kahtlusaluse kinni pärast kõikide teiste reisijate lahkumist lennukist. Pommivöö ei osutunud ehtsaks.

Mees tegutses enda sõnul ajendatuna meeleheitest näha Küprosel elavat eksabikaasat ja lapsi.

«Kohe pärast kaaperdamist palusin julgeolekuohvitseril kokpiti ukse juurde jääda ja mitte lahkuda,» ütles EgyptAiri piloot Amr Al-Gamal ajakirjanikele. «Meie suurim hirm oli, et kaaperdaja võib siseneda kokpitti või et ta teab, kuidas lennukit juhtida, või kasutada seda plahvatuseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles