Vaatlusorganisatsioon: al-Nusra Rinde juhtfiguur hukkus õhurünnakus (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Firas al-Suri
Abu Firas al-Suri Foto: Youtube

Süüria sõja vaatlusorganisatsiooni  Syrian Observatory for Human Rights teatel hukkus õhurünnakus al-Qaedaga seotud al-Nusra Rinde üks juhtfiguure ning veel 20 või rohkem võitlejat, kelle seas oli ka välisriikidest pärit isikuid.

Abu Firas al-Suri hukkus eile koos oma pojaga rünnakus, mis pandi toime Süüria Idlibi provintsis, edastab BBC.

Ei ole teada, kas õhurünnaku taga olid Süüria valitsusväed või Vene relvajõud.

Syrian Observatory for Human Rights juht Rami Abdel Rahman sõnas juhtivatele uudisteagentuuridele, et Abu Firas al-Suri oli õhurünnaku ajal Kafar Jalesi külas kohtumas teiste juhtivdžihadistidega. Lisaks al-Suri asupaiga ründamisele tehti rünnak veel teisele al-Nusra Rinde rakukesele ja islamistlikule grupeeringule Jund al-Aqsale.

Kuigi Süüria valitsusvägede ja opositsiooniliste mässajate vahel on sõlmitud relvarahu, mis on vastu pidanud üle ühe kuu, ei puuduta see al-Nusra Rinnet ja Islamiriiki.

Süüria valitsusväed vallutasid möödunud nädalal Islamiriigilt tagasi ajaloolise Palmyra ja nüüd langes valitsusvägede kätte ka Al-Qaryatayn, mis asub Homsi maakonnas, Palmyra ja pealinna Damascuse vahel.

Islamiriik vallutas Al-Qaryatayni, kus elas enne Süüria kodusõda märkimisväärselt kristlasi, möödunud aasta augustis.

An-Nuşrah' Rinne (Euroopas kasutatakse al-Nusra Rinne) on Süürias ja Liibanonis tegutsev al-Qaeda haru, kuhu kuulub umbes 15 000 – 20 000 võitlejat.  Süürias peetakse seda grupeeringut  Islamiriigiga võrdseks.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles