Põhja-Korea võrdles oma riigi olukorda Leningradi blokaadiga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-Un (keskel).
Põhja-Korea liider Kim Jong-Un (keskel). Foto: Scanpix/AFP

Põhja-Korea kõrgeima sõjaväeorgani hinnangul on USA-juhitavad vaenulikud jõud riigi ümber piiranud, luues olukorra, mis on võrreldav Teise maailmasõja aegse Leningradi blokaadi ja külma sõja aegse Kuuba raketikriisiga.

Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA vahendas esmaspäeval riikliku kaitsekomisjoni avaldust, mille kohaselt on ÜRO viimased sanktsioonid, mis kehtestati Pyongyangile selle tuumarelvaprogrammi pärast, anakronistlikud ja enesetapjalikud ning võivad kaasa tuua tuumalöögi Ühendriikide pihta.

ÜRO Julgeolekunõukogu kehestas seni kõige karmimad meetmed Põhja-Korea vastu pärast jaanuarikuist tuumakatsetust ja kuu hiljem aset leidnud arvatavat ballistilise raketi testi.

Komisjoni kõneisiku sõnul on sanktsioonid USA ja teiste vaenulike jõudude sepitsus eesmärgiga rünnata «karjas Põhja-Koread, et see alla neelata».

«Leningradi blokaad ... ja külma sõja aegne Kariibi kriis kannatavad vaevu välja võrdluse selle olukorraga,» seisab avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles