Rootsi Odini sõdalased osalesid Göteborgis massikakluses (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Odini sõdalased
Soome Odini sõdalased Foto: SCANPIX

Rootsi politsei teatel osalesid immigratsioonivastase ja paremäärmusliku grupeeringu Odini sõdalased esindajad möödunud laupäeval Göteborgis massikakluses.

Üks Odini sõdalastest vajas haiglaravi, kuna ta sai pihta kahtlase, silmi kahjustanud ainega, edastab The Local.

Odini sõdalased tegid politseile avaldusi, et nad sattusid rünnaku alla, neid löödi ja mõnitati.

«Veel ei ole teada, millest kaklus alguse sai. Kannatajaks pooleks on organisatsiooni Odini sõdalased liikmed, kes tegid selle kohta avaldusi,» selgitas politsei pressiesindaja Christer Fuxborg.

Veel ei ole selgunud, kas kaklus leidis aset ajal, mil Odini sõdalased Göteborgi tänavatel patrullisid. See grupeering peab öiseid tänavapatrulle vajalikuks, kuna kardetakse sisserännanute rünnakuid, eriti naiste vastu suunatud rünnakuid.

Möödunud laupäeva õhtul patrullisid Odini sõdalased ka Uppsala tänavatel, kuid nendega probleeme ei tekkinud.

Odini sõdalaste organisatsiooni asutas soomlane Mika Ranta ning Soomest on see liikumine nüüdseks jõudnud Rootsi, Norrasse ja Eestisse.

Koos suure arvu migrantide jõudmisega Euroopasse on Euroopa riikides kasvanud paremäärmuslikud nähtused, mille hulka kuuluvad ka Odini sõdalased.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles