IMFi juht: kokkulepe Kreekaga on veel kaugel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevjuht Christine Lagarde
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevjuht Christine Lagarde Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevjuht Christine Lagarde ütles pühapäeval Kreeka peaministrile Alexis Tsiprasele saadetud kirjas, et Kreekaga uue kokkuleppe sõlmimiseni on veel pikk tee.

«Minu arvates on vaja pidada veel pikki läbirääkimisi, enne kui jõutakse programmini, mille ma võin esitada IMFi juhatusele. Pean rõhutama, et IMF saab toetada üksnes niisugust programmi, mis on usaldusväärne ja reaalne ja mis aitab Kreeka stabiilse majanduskasvu teele ning suure võlakoormaga toime tulla,» kirjutab Lagarde, vahendab BNS. 

Kreeka valitsus oli laupäeval jõuliselt reageerinud Wikileaksi materjalidele ja soovinud IMFilt oma positsiooni selgitamist.

«IMF ei tegele kõnelustel ähvardustega, vaid tegutseb heas usus ega suhtle lekete kaudu,» tõdes Lagarde.

IMF ei osalenud Kreeka kolmandas, eelmise aasta juulis heaks kiidetud 86 miljardi euro suuruses abiprogrammis ja ütles, et osalemiseks on vaja Kreeka kindlat reformiplaani ning võlgade täiendavat kärpimist.

Euroopa Liidu, IMFi ja Euroopa Keskpanga delegatsioon jätkab esmaspäeval Kreeka reformide edenemise uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles