Narva sillale toodud krimidraama peaosaline on Läti mustas nimekirjas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Poretšenkov.
Mihhail Poretšenkov. Foto: The Guardian

Venemaa telekanal NTV kavatseb vändata oma versiooni menukast krimisarjast «Sild», tuues tegevuse Eesti-Vene piirile Narvas, Läti ja Ukraina kandsid peaossa valitud näitleja Mihhail Poretšenkovi musta nimekirja.

Venemaa telekanal NTV on omandanud Skandinaavia menuka krimisarja «Sild» litsentsi, mille põhjal kavatseb vändata samasisulise filmi Eesti-Vene piiril Narvas, kirjutas Briti ajaleht The Guardian.

Vastavalt NTV kohandatud stsenaariumile kävitab ka seekord tegevuse Narvas Eestit ja Venemaad ühendavalt Sõpruse sillalt leitud surnukeha. Filmi peategelasteks on valitud Vene näitleja Mihhail Poretšenkov uurijana Venemaa poolelet ja tema Eesti kolleegina astub üles Leedu näitlejanna Ingeborga Dapkūnaitė.

2014. aastal internetti postitatud videos oli näha Poretšenkovi kandmas kiivrit sõnaga «PRESS» ning tulistamas kuulipildujast. Video oli filmitud Donetski separatistide juures. Poretšenkov väitis, et kuulipildujast tulistamine oli saluut ning et ta ei soovinud edastada oma kiivriga mingit sõnumit.

«Mihhail Poretšenkov võttis Donetskis viibides relvastatud bande koosseisus isiklikult osa Ukraina relvajõudude üksuste tulistamisest automaatrelvast,» kirjutas Ukraina siseminister Arsen Avakov toona Facebookis. Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas toona kriminaaljuurdluse alustamisest Poretšenkovi üle, meest süüdistatakse terrorismis osalemises.

2014. aastal keelas Ukraina riiklik filmiagentuur keelas kultuuriministeeriumi, julgeolekuteenistuse ja Ukraina Kineastide Liidu taotlusel nende filmide ja teleseriaalide näitamise, kus on osalenud Vene näitleja Mihhail Poretšenkov.

Samal aastal kandis Poretšenkovi musta nimekirja ka Läti, kuna näitleja avaldas avalikult toetust isehakanud Donetski rahvavabariigile. Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ütles toona Twitteris, et Poretšenkov «ei ole Lätis oodatud» ning et Läti jääb kindlaks rahvusvahelise õiguse rikkujate vastasele poliitikale kandis Vene näitleja musta nimekirja.

Mihhail Poretšenkov õppis 80. aastatel Tallinnas Tallinnas Nõukogude armee kõrgemas poliit-ehituskoolis.

Ta sai tuntuks sarjas «Rahvusliku julgeoleku agent». Poretšenkov on mänginud ka filmides «9. rood» ja «1612» ning sarjades «Likvideerimine», «Issajev» ja «Spetsnaz».

Taani-Rootsi ühistööna 2013. aastal valminud krimisarja «Sild» (Bron/Broen) esimese hooaja käivitab Rootsit ja Taanit ühendaval sillal leitud laip, mille uurimiseks hakkavad koostööd tegema meespolitseinik Taani ja naispolitseinik Rootsi poolelt.

See oleks kolmas kord, kui sama süžeed originaali järel maailmas kasutatakse. Üks sarnane film on varem vändatud Ameerika Ühendriikides ning teine Prantsusmaa-Inglise koostööna kasutades tegevuspaigana La Manche´i alust tunnelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles