Hongkongi liider: Hiinast lahkulöömiseks pole vajadust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkongi lokalistide partei kandidaat Edward Leung (keskel) meeleavaldusel koos oma toetajatega, kelle missioon on viia tagada Hongkongi täielik iseseisvus Hiinast.
Hongkongi lokalistide partei kandidaat Edward Leung (keskel) meeleavaldusel koos oma toetajatega, kelle missioon on viia tagada Hongkongi täielik iseseisvus Hiinast. Foto: Scanpix/AP

Hongkongi liider Leung Chun-ying andis täna vastulöögi kasvavatele üleskutsele iseseisvumiseks, kinnitades, et vajadust aruteluks Hiinast lahkulöömise üle ei ole.

Hongkongis kasvab rahutus Pekingi kasvava sekkumise pärast poolautonoomse erihalduspiirkonna asjadesse. Pärast 2014. aasta massimeeleavaldusi poliitiliste reformide saavutamiseks on noored aktivistid asunud juhtima lokalistide liikumist, mis taotleb Hiinast distantseerumist. Eelmisel nädalal moodustasid üliõpilased ja noored spetsialistid iseseisvusmeelse Hongkongi Rahvuspartei.

Foto: PHILIPPE LOPEZ/AFP

«Ühiskonnas on inimesi, teiste seas noori, kes on esitanud küsimuse, kas Peking mõjutab Hongkongi huve või koguni õõnestab neid,» ütles ebapopulaarne Leung täna ajakirjanikele. «Tegelikult on Hongkongi administratsioon alates ametisseastumisest seadnud Hongkongi huvid alati esiplaanile. Meil ei ole vaja arutelu selle üle, kas vajame Hongkongi huvide kaitsmiseks iseseisvust.»

Leung Chun-ying. Foto: Scanpix

Suurbritannia tagastas Hongkongi Hiinale 1997. aastal 1983. aastal sõlmitud ühisdeklaratsiooni alusel, mis tagas piirkonnale poliitilised, ühiskondlikud ja majanduslikud vabadused, mis Hiina põhiosas ei kehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles