«Tere kuberner, mul on päevad,» helistajad protestivad abordiseaduse muudatuse vastu Ameerikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Indiana osariigi kuberner Mike Pence
USA Indiana osariigi kuberner Mike Pence Foto: SCANPIX

«Tere hommikust, ma soovisin teile teada anda, et mu päevad on lõppemas. Last ma arvatavasti ei oota.» Taolisi kõnesid, Facebooki postitusi ja e-kirju abordivastase seaduse pooldajailt on USA Indiana osariigi kuberner Mike Pence saanud juba terve viimase nädala, vahendab BBC.

Seadusemuudatusega soovitakse piirata aborte loote tunnuste järgi, nagu väärarengud, sugu, rass ja sünnipära. Arutlusel olev eelnõu kohustaks loote jäänuseid ka matma või kremeerima.

Anonüümseks jääda soovinud isik, kelle eestvedamisel USAs Indianapolise osariigis protesti korraldatakse, õhutab elanikke oma pahameelt seadusemuudatuse vastu näitama ja helistama kuberneri kantseleisse, teavitades regulaarselt oma tsükli kulust.

«Viljastatud munarakud võivad päevadega naise kehast väljuda ilma naise teadmata, et ta kandis potentsiaalset loodet. Seetõttu võib olla iga menstruatsioon võimalik nurisünnitus. Oleks väga kahetsusväärne, kui mõni minu kaasosariiklastest saaks trahvi, sest ta ei teavitanud kedagi juhtunust või ei vabanenud lootest vastavalt nõuetele,» kirjutas anonüümne protesti eestvedaja oma kodulehel  Periods for Pence.

«Arvan, et peaksime kontakteeruma kuberner Pence’i kabinetiga ja oma menstruatsioonist teda teavitama. Me ju ei soovi, et arvataks, nagu tuhanded naised iga päev midagi varjata üritavad, ega?» lisas eestvedaja.

Kodulehekülg, millel protest algatati, on saanud juba 19 000 toetajat ning anonüümse postitaja kirjutatut on jagatud sadu kordi. Naised jagavad seal ka oma kogemusi protesti eesmärgil kubernerile helistamisest.

«Jätsin just Pence’ile teate küsimusega, kas võin jätkata antibeebipillide võtmist ilma nädalase pausita. Mul ei olegi päevi ja seetõttu soovisin küsida, kas see on seaduslik. Ma ei anna oma munarakkudele isegi võimalust viljastuda,» kirjutab üks protesti toetaja samal koduleheküljel.

Kuberneri büroo ei ole protestijate grupile vastanud ega nendega ühendust otsinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles