Putin: START-leppe ratifitseerimine on presidendi välispoliitiline võit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin kohtus eile valitsuse pressiesikuses ajakirjanikega.
Vladimir Putin kohtus eile valitsuse pressiesikuses ajakirjanikega. Foto: SCANPIX

Venemaa peaministri Vladimir Putini usaldus Ameerika Ühendriikide kui partneri vastu tugevneb, START-leppe ratifitseerimist USA senatis peab valitsusjuht president Dmitri Medvedevi välispoliitiliseks võiduks.

Putin kohtus eile ajakirjanikega, kes tahtsid teada, kas tema usaldus USA vastu suureneb, vahendas RIA Novosti.

Putini kinnitusel usaldus tugevneb pidevalt. Rääkides aga START-leppest rõhutas ta, et tegemist on «president Medvedevi kui riigipea täieliku eduga välispoliitika vallas».

Ta nimetas seda lepet üheks tähtsaimaks elemendiks suhete loomisel Venemaa ja välismaailma vahel. «Aga soodne väliskeskkond on stabiilse ja rahuliku sisemise arengu üheks tähtsaimaks teguriks,» lisas peaminister.

Samal kohtumisel väljendas ta lootust, et aasta 2011 möödub ilma gaasi- ja naftatülideta Venemaa ja selle naaberriikide vahel. «Tänase päeva seisuga on olemas kokkulepped kõigi partneritega, lepingud on kehtivad, allkirjastatud ja täidetavad,» rääkis ta.

Putin märkis, et Venemaa on paljudel juhtudel tulnud oma partneritele vastu. «See on meile läinud maksma palju raha,» tõdes ta.

Veel rääkis peaminister, et ebasoovitav on teha valitsuskabinetis muudatusi Vene presidendivalimiste eel.

Putin kinnitas taaskord, et tema võtab koos president Dmitri Medvedeviga vastu kooskõlastatud otsuse osalemisest 2012. aasta presidendivalimistel.

Peaminister kohtus eile valitsuse pressikeskuses ajakirjanikega. Seal joodi šampanjat ja räägiti nii lõppevast kui saabuvast aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles