Küpros annab Egiptuse reisilennuki kaaperdaja Kairole välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaaperdatud lennuk Küprosel Larnaca lennujaamas.
Kaaperdatud lennuk Küprosel Larnaca lennujaamas. Foto: AP/Scanpix

Nikosia rahuldas kolmapäeval Kairo taotluse anda Egiptusele välja lennufirma EgyptAir lennuki kaaperdanud ja selle Küprosel maanduma sundinud mees.

Egiptlast Seif al-Din Mohamed Mostafat (58) süüdistatakse 29. märtsil Alexandriast Kairosse teel olnud lennuki kaaperdamises hiljem ohutuks osutunud pommivööga ähvardades ja lennuki Küprosel maanduma sundimises.

Küprose valitsusametnikud ütlesid kolmapäeval, et valitsuse otsuse järel algab õiguslik protsess Mostafa väljasaatmiseks.

«Anti juhised vastavate protseduuride alustamiseks,» ütles valitsusametnik AFPle.

Nikosialt oodatakse Mostafa väljasaatmist kiirmenetluse järel, mis võib siiski võtta mitu nädalat. Mees jääb vahi alla väljasaatmispaberite vormistamiseni.

Egiptuse prokuratuur nõudis mehe väljaandmist 1996. aasta kahepoolse väljaandmisleppe alusel.

Politsei pidas Mostafa 29. märtsil Larnaka lennuväljal kinni pärast kuus tundi kestnud vastasseisu ja kõigi teiste reisijate lennukist lahkumist.

Lennuki kursimuutuse sundimiseks ähvardas Mostafa õhkida pommivöö, mis hiljem ei osutunud ehtsaks. Küprose võimude sõnul on kahtlusalune "vaimselt tasakaalutu" ning vahejuhtum pole seotud terrorismiga.

Mees tegutses enda sõnul ajendatuna meeleheitest näha Küprosel elavat eksabikaasat ja lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles