Üks Brüsseli enesetapupommitajatest töötas mõnda aega Euroopa Parlamendis (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Najim Laachraoui
Najim Laachraoui Foto: SCANPIX

Belgia võimude teatel töötas üks Brüsselis enesetapurünnaku teinutest mõnda aega Euroopa Parlamendis koristajana.

Tal oli ühe kuu pikkune suvel töötamise leping nii 2009. kui 2010. aastal, samas ei paljastatud selle isiku nime, edastab BBC.

Euroopa Parlamendi teatel kinnitas nende ruume koristav koristusfirma, et nimetatud isik ei olnud nende andmetel kuritegelik ning tal ei olnud kuriteoregistrit.

Euroopa Parlamendi ja Belgia meedia allikate andmetel oli see mees Najim Laachraoui, kes tegi enesetapurünnaku Brüsseli Zaventemi lennujaamas.

Belgia peaminister Charles Michel teatas, et Belgia võitles ja võitleb ka edaspidi terrorismi ja terroristide vastu ning nad ei ole selles «läbi kukkunud».

Ta lisas, et nii enne kui pärast 22. märtsi rünnakuid tehti vigu, kuid neist saab õppida.

Micheli sõnul asub Belgia Euroopa südames, mille tõttu on riik terroristidele «magus paik», kust saab lihtsalt edasi liikuda nii Prantsusmaale, Hollandisse kui Ühendkuningriiki.

Äärmusrühmituse Islamiriik korraldatud rünnakutes Brüsseli Zaventemi lennujaamas ja eurokvartali metroojaamas hukkus 32 inimest.

Laachraoui oli nii Belgia kui Prantsusmaa politsei silmis kahtlane juba pärast möödunud sügisel Pariisis toimunud rünnakuid, milles kaotas elu 130 inimest.

Terrorirünnakutes kannatada saanud Brüsseli lennujaam kui metroojaam on nüüdseks pooleldi taasavatud ning tavapärane elurütm hakkab taastuma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles